Rabo IJsseldelta Fietstocht doet ook het Tapijtmuseum aan.

Op zaterdag 2 juni 2018 organiseert Rabobank IJsseldelta voor de allerlaatste keer een Rabo Fietsdag in de mooie omgeving van IJsseldelta. Het Tapijtmuseum is de pleisterplaats op ongeveer de helft van de route. De lokale wielerverenigingen en Rabobank IJsseldelta hebben zo'n 500 leden uitgenodigd om mee te fietsen en te genieten van deze goedverzorgde en gezellige dag.

Er kan gekozen worden uit twee verschillende startplaatsen voor één mooie route (+/- 45 km) langs Zwolle, Kampen en Genemuiden. Er wordt gestart tussen 09.30 en 11.00 uur vanaf opstapplaatsen:

- Kampen: Terrein KWC (Schansdijk 3)
- Zwolle: De Vreugdehoeve (Zalkerveerweg 20) 

 Op Breman.net vindt u foto's van deze geslaagde dag!

https://breman.net/rabo-fietsdag-doet-tapijtmuseum-aan/

 

Genemuiden: de Tapijtstad van Nederland!

In Genemuiden wordt in een “levend” museum de boeiende geschiedenis over de productie van vloerbedekking verteld en getoond door vrijwilligers!

Het maken van vloerbedekking in Genemuiden begon al vroeg in de 16e eeuw met het weven van biezenmatten als huisvlijt. Vanaf 1920 werden kokos- en sisalmatten gemaakt, eerst handmatig en vanaf 1926 ook in fabrieken op weefmachines. Later volgde de productie van geweven wollen tapijt. Momenteel wordt met tuftmachines  kunststof tapijt en kunstgras  gemaakt, 750 km, kamerbreed, per week! Het is dan ook vanzelfsprekend dat Genemuiden een museum bezit, waarin de geschiedenis van het maken van biezenmatten en kokosmatten tot het tuften van kunstgras is vastgelegd en wordt getoond.

Het museum heeft een deurmat voor u !!!

In de museumwinkel zijn onder meer de ambachtelijk vervaardigde biezen sloffen, matten en tassen verkrijgbaar.
Enkele producten kunt u ook thuis gestuurd krijgen, via onderstaande link kunt zien hoe daar aan kunt komen.
Informatie over de museumproducten

Tapijtmuseum is ook op Museum tv te vinden. 

Museum tv (klikken)Karan-kokosgaren uit India in het Tapijtmuseum

In het Tapijtmuseum wordt veel kokosgaren verwerkt.  Tijdens de demonstraties worden kokoslopers geweven en in de werkplaats worden japanmatjes en ruigematten geweven. In de matten worden veel gekleurde garens verwerkt voor de diverse patronen en dat leverde een probleem op...
LEES MEER

Openingstijden

Het gehele jaar
DI: 13.30 - 16.30 uur
27 april tot 1 oktober
DI: 13.30 - 16.30 uur
ZA: 13.30 - 16.30 uur
Groepen
Op afspraak van maandag t/m zaterdag. Klik op onderstaande button RESERVEREN om uw aanvraag in te dienen

Reserveren Toegangsprijzen Museumwinkel Routebeschrijving Contact