In verband met het verruimen van de Coronaregels gaat het Tapijtmuseum beperkt open voor alle bezoekers.

Beste gasten van het Tapijtmuseum. 

Het bestuur van het Tapijtmuseum heeft besloten om per 14 juli a.s. het museum open te stellen op dinsdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur voor maximaal 10 personen.

Bezoekers moeten een telefonische afspraak maken via telefoonnummer 06 29 386 804.

De openstelling van het museum is mogelijk met regels en voorzieningen die in een veiligheidsprotocol voor gebruikers en vrijwilligers zijn opgenomen.

Voor Groepsreizen, busreizen, enz gaat het Tapijtmuseum onder voorbehoud open per 2 januari 2021.

Het bestuur.

 

Genemuiden: de Tapijtstad van Nederland!

Genemuiden heeft een rijke historie in het maken van vloerbedekking, wat al vroeg begon in de 16e eeuw met het weven van biezenmatten als huisvlijt. Vanaf 1920 werden kokos- en sisalmatten gemaakt, eerst handmatig en vanaf 1926 ook in fabrieken op weefmachines. Later volgde de productie van geweven wollen tapijt. Momenteel wordt met tuftmachines  kunststof tapijt en kunstgras  gemaakt, 1000 km, kamerbreed, per week! Het is dan ook vanzelfsprekend dat Genemuiden een museum bezit, waarin de geschiedenis van het maken van biezenmatten en kokosmatten tot het tuften van kunstgras is vastgelegd en wordt getoond. In Genemuiden wordt in een “levend” museum de boeiende geschiedenis over de productie van vloerbedekking verteld en getoond door vrijwilligers!

Meer info over het museum vindt u door op onderstaande foto's te klikken. 


Agenda

Openingstijden

Het gehele jaar
Dinsdag: 13.30 - 16.30 uur
Zondag: gesloten
27 april tot 1 oktober
Dinsdag: 13.30 - 16.30 uur
Zaterdag: 13.30 - 16.30 uur
Exra opening
Zie de agenda

Reserveren Toegangsprijzen Museumwinkel Contact