Busdagtochten ouderen

Wilt u een busdagtocht organiseren voor ouderen? Boek dan een gezellige en nostalgische middag bij het Tapijtmuseum in Genemuiden.

Laat u meenemen tijdens uw dagtocht in de rijke geschiedenis van de Genemuider tapijtindustrie. Combineer uw bezoek aan het Tapijtmuseum eventueel met een bustocht of boottocht door de prachtige natuur en oude steden in de Kop van Overijssel.

 • Leuke busdagtocht voor ouderen
 • Mooie demonstraties
 • Museumwinkel
 • Rolstoelvriendelijk museum
 • Nostalgische bus dagtocht
 • Aantrekkelijke prijs.

Een leuk en ontspannen dagje uit voor ouderen!

Organiseer een onvergetelijke dag voor ouderen

Heeft u vragen? Neem contact met ons op. Eén van onze enthousiaste vrijwilligers bespreekt samen met u de mogelijkheden voor een onvergetelijke dag.

Neem contact op

Ontdek de rijke geschiedenis in het Tapijtmuseum

Wilt u een leuk uitje organiseren voor ouderen? En moet u wellicht rekening houden met beperkte mogelijkheden binnen de groep? Dat kan best lastig zijn. Een bustocht voor ouderen naar het Tapijtmuseum in Genemuiden biedt uitkomst. Maak een prachtige tocht door de natuur, voordat u het museum bezoekt. Na een gezellig ontvangst met koffie, nemen onze enthousiaste vrijwilligers u mee in de rijke geschiedenis van de tapijtindustrie.

Hoe ziet een bezoek aan het Tapijtmuseum eruit?

 • Ontvangst met een korte introductie;
 • Koffie met gebak;
 • Een korte introductievideo.

Vervolgens start de bezichtiging van de verschillende afdelingen van het museum. Vrijwilligers verzorgen tijdens de dagtocht demonstraties van oude weef- en vlechttechnieken! Afhankelijk van de grootte, kan de groep worden opgesplitst en kan er een andere volgorde dan hieronder worden aangehouden:

 • Biezenafdeling
  Op onze biezenafdeling geeft uw gids informatie over de biezenoogst en de verwerking van biezen tot matten, ondersteund met filmbeelden.
 • Handwerkafdeling
  Op de handwerkafdeling staan diverse weefgetouwen opgesteld waarop met de hand lopers werden geweven. Onze enthousiaste vrijwilligers geven demonstraties van oude vlecht- en handweeftechnieken.
 • Machineafdeling
  In de machineafdeling geven we een demonstratie op de weefmachines. Op deze machines uit 1935 werden lopers en ruige matten geweven van kokos en sisal.

Unieke museumwinkel

Ook brengt de groep nog een bezoek aan de Museumwinkel. Hier zijn in het museum gemaakte producten te koop, zoals karbiezen, biezenproducten of kokosmatten. De bezoekers hebben de mogelijkheid een blijvende herinnering te kopen tijdens deze busdagtocht speciaal voor ouderen.

Afsluiting met een gezellige lunch (optioneel)

Een rondleiding duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Optioneel kunnen we een lunch verzorgen, waarna de bustocht weer verdergaat. De prijs voor een bezoek aan ons museum is zeer aantrekkelijk. Bekijk hier onze groepsprijzen.

 

Dagtocht geschikt voor mindervalide ouderen

Een bezoek aan het Tapijtmuseum is ook geschikt mindervalide ouderen. Het museum beschikt over een lift en een invalidentoilet. Hierdoor zijn alle ruimtes in het museum te bezoeken en bereikbaar.

Tip! Combineer een dagje uit met ouderen aan het Tapijtmuseum met een prachtige bustocht of boottocht door de natuur en oude stadjes in de Kop van Overijssel. Mede door de aantrekkelijke prijs van een bezoek aan het museum is het extra reden om een bezoek te brengen aan het Tapijtmuseum in Genemuiden.

 

Leuke activiteit voor ouderen

De bezoekers die een reactie hebben achtergelaten in ons gastenboek én al een dagtocht bij ons hebben ervaren zijn, zonder uitzondering, erg positief over het bezoek! Lees hieronder een aantal recensies:

‘Nostalgie en mooie uitleg over hoe alles gemaakt werd. Tevens leuke winkel voor tassen en matten.’

‘Mooi museum. Geeft fantastische weer hoe e.e.a. vroeger ging. Enthousiaste vrijwilligers.’

‘Leuk en informatief museum over de Genemuider Tapijtindustrie. De vrijwilligers zijn reuze enthousiast bij het demonstreren en de uitleg hierbij. Een aanrader’

 

Bent u enthousiast geworden over deze activiteit met ouderen en wilt u een busdagtocht organiseren naar het museum? Neem vrijblijvend contact met ons op of reserveer hier.

Reserveer

Openingstijden

Het gehele jaar
Dinsdag: 13.30 - 16.30 uur
Zondag: gesloten
27 april tot 1 oktober
Dinsdag: 13.30 - 16.30 uur
Zaterdag: Tijdelijk gesloten
Extra opening
Zie de agenda

Reserveren Toegangsprijzen Museumwinkel Contact
Wilt u het Tapijtmuseum financieel steunen met een eenmalige gift

Scan de QR-code en geef met de GIVT app.

(Aftrekbaar als culturele ANBI gift)
QR code

Meer info over het museum? Klik op onderstaande foto's!