OPENINGSTIJDEN

Extra informatie over de openingstijden vindt u op de hoofdpagina.

Het gehele jaar:
Dinsdag:  13.30 - 16.30 uur
Zondag:   Gesloten

Rondleidingen van 13.30 - 15.00 uur.

Van 27 april (koningsdag) tot 1 oktober:
Dinsdag:  13.30 - 16.30 uur
Overige dagen: Zie de agenda
Zondag:   Gesloten

Reserveren van groepen:
Groepen kunnen het hele jaar door een afspraak maken voor een mogelijk bezoek op maandag t/m zaterdag. (Op zaterdag uitsluitend in overleg).

Via de knop "Reserveren" kunt u aangeven op welk tijdstip u een reservering wilt maken.
Daarnaast is het ook mogelijk om d.m.v. de reserverings-telefoon: 06-29386804 een reservering te maken.  
In het museum kan een koffietafel/lunch verzorgd worden. 

Scholen
Voor scholen is het museum uitermate geschikt om te bezoeken. Een belangrijk punt is het stimuleren van het maken van werkstukken over de vloerbedekking, de industrie en aanverwante onderwerpen. Werkstukken kunnen worden tentoongesteld in de tentoonstellingsruimte op de tweede verdieping.
 
Routebeschrijving door het Museum:
U komt binnen in de centrale hal, hier koopt u uw entreekaartje, of in het geval van een groepsbezoek wordt u hier opgewacht door een vrijwilliger van het Tapijtmuseum.
Vervolgens neemt u de trappen (of de lift) naar de tweede verdieping waar in de ontvangstruimte een film wordt getoond over de historie van de vloerbedekkingsindustrie.
Hierna vervolgt u de route naar de tentoonstellingsruimte waar de geschiedenis "Op zolders en in schuren" van de Genemuidiger fabrikanten wordt weergegeven.
Ook wordt hier de fabricage van kamerbreed tapijt en grastapijt uitgelegd.

Daarna gaat u naar de eerste verdieping, waar de verschillende producten van de biezencultuur worden getoond. In de handweverij wordt door aanwezige vrijwilligers uitgelegd hoe de biezen tot strengen worden gevlochten zodat deze aan of in elkaar genaaid worden tot matten of andere producten, ook het maken van kokosmatten wordt hier gedemonstreerd. Hier is ook de museumwinkel waar u in het museum gemaakte producten kunt kopen zoals bijvoorbeeld de authentieke deurmat of de "kaerebies", een handgeweven tas gemaakt van jutegaren. 

Vervolgens gaat u naar beneden waar u op de begane grond de machinale weverij kunt bekijken. Hier staan verschillende machines opgesteld waarop gedemonstreerd wordt hoe kokoslopers en ruiggeschoren matten werden geweven. Hier staat ook een miniatuur van een tuftingmachine welke u een indruk geeft hoe de kamerbrede vloerbedekking wordt gemaakt. 
 
Hier komt u aan het eind van de route.

Openingstijden

Het gehele jaar
Dinsdag: 13.30 - 16.30 uur
Zondag: gesloten
27 april tot 1 oktober
Dinsdag: 13.30 - 16.30 uur
Zaterdag: Tijdelijk gesloten
Extra opening
Zie de agenda

Reserveren Toegangsprijzen Museumwinkel Contact
Wilt u het Tapijtmuseum financieel steunen met een eenmalige gift

Scan de QR-code en geef met de GIVT app.

(Aftrekbaar als culturele ANBI gift)
QR code

Meer info over het museum? Klik op onderstaande foto's!