Het gehele jaar:
Dinsdag van 13.30 - 16.30 uur

Van 27 april (koningsdag) tot 1 oktober:
Ook op zaterdag van 13.30-16.30 uur

Groepen:
Groepen kunnen het hele jaar door een afspraak maken voor een bezoek op maandag t/m zaterdag.

In de module "Reserveringen" kunt u aangeven op welk tijdstip u een reservering wilt maken.
Daarnaast is het ook mogelijk om per telefoon: 06-29386804 een reservering te maken.
In het museum kan een lunch verzorgd worden. 

 
Routebeschrijving door het Museum

U komt binnen in de centrale hal, hier kunt u uw entreekaartje kopen, of in het geval van een groepsbezoek wordt u hier opgewacht door een vrijwilliger van het Tapijtmuseum.
Vervolgens neemt u de trappen (of de lift) naar de tweede verdieping naar de ontvangstruimte waar een film wordt getoond over de historie van de vloerbedekkingsindustrie.
Hierna vervolgt u de route naar de tentoonstellingsruimte waar de geschiedenis "Op zolders en in schuren" van de Genemuidiger fabrikanten wordt weergegeven.
Ook wordt hier de fabricage van het kamerbrede tapijt en grastapijt uitgelegd.

Daarna gaat u naar de eerste verdieping, waar links de verschillende producten van de biezencultuur worden getoond. In de handweverij wordt door aanwezige vrijwilligers uitgelegd hoe de biezen tot strengen worden gevlochten zodat deze aan of in elkaar genaaid worden tot matten of andere producten, ook het maken van kokosmatten wordt hier gedemonstreerd. Hier is ook de museumwinkel waar u in het museum gemaakte producten kunt kopen zoals bijvoorbeeld de authentieke "kaerebies". 

Vervolgens gaat u naar beneden waar u op de begane grond de machinale weverij kunt bekijken. Hier staan verschillende machines opgesteld waarop gedemonstreerd wordt hoe kokoslopers en ruiggeschoren matten werden geweven. Ook staat hier een miniatuur van een tuftingmachine welke u een indruk geeft hoe de kamerbrede vloerbedekking wordt gemaakt. 
 
Hierbij komt u aan het eind van de route.